Τελευταία Ανάρτηση
Ημερ/νία και ώρα
Από
OPERATION market garden
Highland Clansman - Battle of Culloden
Κυρά της Ρω
Sd.Kfz.263 (8 Rad) Schwerer Panzerfunkwagen (RODEN 1/72)
stalker 1/35
Bunker l401 1/72
Regenbau bunker
WILLYS JEEP 1/35
F-4e aup haf 1/72
arado 234p 1/72
Πεμ 08 Νοε 2018, 20:45
Δευ 05 Νοε 2018, 08:45
Παρ 02 Νοε 2018, 17:37
Πεμ 01 Νοε 2018, 00:17
Σαβ 27 Οκτ 2018, 21:16
Σαβ 27 Οκτ 2018, 21:14
Σαβ 27 Οκτ 2018, 20:27
Σαβ 06 Οκτ 2018, 22:14
Δευ 30 Ιουλ 2018, 09:38
Τρι 10 Ιουλ 2018, 12:45
kami
Sag997
Sag997
readiness
readiness
readiness
readiness
Admin
modelakias
modelakias
  

 

 Παρακολουθείτε το θέμα:North American T-2 Buckeye

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
Anonymous

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: North American T-2 Buckeye Δευ 09 Ιουν 2014, 20:12

Η δική μου συμμετοχή στο group build θα είναι το T-2C Buckeye, της North American.

Η πρώτη έκδοση του αεροσκάφους μπήκε σε υπηρεσία το 1959 ως T2J-1. Μετονομάστηκε σε T-2A το 1962 στο πλαίσιο του κοινού συστήματος προσδιορισμού των αεροσκαφών. Το διθέσιο αυτό είχε έναν κινητήρα, τον Westinghouse J34-WE-46/48 turbojet (η λέξη ''στροβιλωθητής'' είναι σωστή; ) . Το αεροσκάφος στη συνέχεια ξανασχεδιάστηκε, και ο κινητήρας αντικαταστάθηκε με δύο Pratt & Whitney J60-P-6 και ονομάστηκε T-2Β. Το T-2C ήταν εφοδιασμένο με δύο πολύ πιο ισχυρούς General Electric J85-GE-4 στροβιλοκινητήρες. (2.950 lbf (13.100 Ν) ώση). Η έκδοση T-2D ήταν μια έκδοση εξαγωγής που πωλήθηκε στην Πολεμική Αεροπορία της Βενεζουέλας, ενώ η T-2E πωλήθηκε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Το Buckeye είχε σχεδιαστεί ως ένα χαμηλού κόστους πολλαπλών σταδίων εκπαιδευτικό. Η ίσια πτέρυγα του ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο FJ-1 Fury της North American. Οι επιδόσεις του T-2 ήταν μεταξύ εκείνου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας T-37 Tweet, και του Ναυτικού των ΗΠΑ TA-4J Skyhawk. Αν και δεν είχε ενσωματωμένο οπλισμό, το T-2 είχε δύο υποδοχές στις πτέρυγες για πυροβόλο, βόμβες ή ρουκέτες.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν. Αν και δεν έχει ενσωματωμένο οπλισμό, το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Το κιτ που θα χρησιμοποιήσω είναι το ρητινένιο της Collect Aire.
(Προφέρεται Κολέκτ Ερ και μου θυμίζει το κολλεκτέρ των υδραυλικών!!  donald duk donald duk donald duk  )

Η εξωτερική λεπτομέρεια είναι πολύ καλή. Στο εσωτερικό είναι κάπως άσχημη, αλλά δεν με πειράζει, αφού θα το φτιάξω με κλειστή καλύπτρα. Δίνει και τις δύο πλα'ι'νές θυρίδες των ηλεκτρονικών ανοικτές, με απλά ικανοποιητική λεπτομέρεια. Η καλύπτρα και τα υπόλοιπα διάφανα μέρη είναι δυστυχώς σε vacuform, αλλά από το τίποτα... Ευτυχώς τα δίνει όλα τριπλά!
Υπάρχουν επίσης μεταλλικά κομμάτια: ο σκελετός της καλύπτρας, τα σκέλη προσγείωσης, καθίσματα, οι πίνακες και κάποια άλλα. Θέλει προσοχή και μερικά χαρμάνια εποξικής δύο συστατικών! Επίσης δίνει Ελληνικά σήματα! Η άτρακτος είναι σε τρία κομμάτια. Δύο το μπροστινό μισό στο οποίο υπάρχει το πιλοτήριο και ένα το πίσω μισό μαζί με το κάθετο. Κάθε πτέρυγα είναι ένα κομμάτι μαζί με τη φωλιά και ένα κομμάτι το κάθε πηδάλιο ύψους-βάθους. Τα καθίσματα θέλουν το μαξιλαράκι, αν δεν κάνω λάθος, όπως και ζώνες οι οποίες θα φτιαχτούν μάλλον από αλουμινόφυλλο συσκευασίας καφέ.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anonymous

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Τρι 17 Ιουν 2014, 14:44

Ξεκίνησα την κατασκευή ως εξής:

 Evil or Very Mad affraid affraid queen queen queen burndr burndr burndr serfd serfd serfd serfd serfd box kit box kit box kit spammm spammm spammm serina up serina up serina up serina up serina up boy machine boy machine boy machine boy machine MK MK MK MK MK MK MK MK MKΚαι σε ελεύθερη μετάφραση:

Ο μοντελισμός, ανάλογα με το ποιο κιτ θα διαλέξει κανείς να κατασκευάσει, μπορεί να είναι ένα πολύ καλό φροντιστήριο. Όχι κατασκευής ή τεχνικών, αλλά...''γαλλικών''!!

Ό,τι δεν έχουν ακούσει όλα τα κιτ που έχω φτιάξει μέχρι τώρα, τα άκουσε το Buckeye μαζεμένα... Από πού να ξεκινήσω; Από την καλύπτρα; Βάκιουφορμ καλύπτρα, έχει, οπότε τα νεύρα μου τεντώθηκαν όσο δεν παίρνει άλλο. Η μία πέρασε στην ιστορία. Την άλλη κατάφερα να την κόψω ίσια μόνο με ταχυτροχό, χρησιμοποιώντας τον τροχό με τα δοντάκια. Έκανα όμως λάθος κόψιμο στην ένωση με το αλεξήνεμο. Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Θα στοκάρω. Έτσι κι αλλιώς κλειστή θα έμπαινε. Την έτριψα και λίγο με ένα κυλινδρικό τρίφτη, πάλι με τον ταχυτροχό. Μασκάρισα με ταινία περιμετρικά και με το υγρό μασκαρίσματος της Γουίντσορ & Νιούτον και την άφησα στην άκρη.
Όσο για το πιλοτήριο, σκέτη απογοήτευση... Η λεπτομέρεια μετά το βάψιμο φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερη. Κι επειδή βρέθηκα στο τσακ πριν το στείλω στον κάδο, αποφάσισα να τα βάλω όλα όπως-όπως για να τελειώνουμε. Ούτε προσθήκη λεπτομέρειας αν χρειαζόταν, ούτε εξεζητημένο γουός, ούτε σωληνώσεις στις φωλιές, ούτε τίποτα άλλο. Αρκεί να φανταστείτε πως αφαίρεσα τελείως τα ποδοστήρια και από τις δύο θέσεις, γιατί δεν χωρούσαν οι πίνακες. Έμεναν πολύ ψηλά έξω από την άτρακτο!!

Έφτιαξα λοιπόν ένα χαρμάνι με εποξική κόλλα δύο συστατικών, κόλλησα τα δύο κομμάτια του ρύγχους και το άφησα να στεγνώσει.


Να δω πως θα στοκάρω το κενό της καλύπτρας. Έχω διάφανο φύλλο πλαστικού, αλλά είναι πιο χοντρό από την καλύπτρα.
Μάλλον θα πάρω το διάφανο πλαστικό της συσκευασίας της εποξικής. Δείχνει καλό και δεν νομίζω να χτυπάει άσχημα στο μάτι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anonymous

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Τετ 18 Ιουν 2014, 22:55Σούζα το αλογάκι, για να κολληθούν τα δύο κομμάτια της ατράκτου μεταξύ τους!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anonymous

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Πεμ 26 Ιουν 2014, 17:58

Ζητώ συγνώμη, αλλά πάνω στα νεύρα μου ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες τα καθίσματα.
Από τα περισσεύματα φωτοχαραγμένων, πήρα λεπτά και μακριά κομμάτια (δεν ξέρω για ποιο κιτ ήταν) και κουτσόφτιαξα τις ζώνες τις οποίες έβαψα με το 145 της Χάμπρολ, γιατί αυτό μου ερχόταν πιο κοντά σε φωτογραφίες που είδα. Βασικά ήταν το μοναδικό σμάλτου που είχα σε αυτή την απόχρωση περίπου.
Τα καθίσματα εξείχαν πάρα πολύ έξω από το πιλοτήριο, οπότε η καλύπτρα δεν θα έκλεινε. Ατάραχος λοιπόν, βουτάω τα καθίσματα και επισκέφτηκα έναν επιτοίχιο τροχό που έχει ο πεθερός μου. Για όσους γνωρίζουν, ο τροχός αυτό έχει μια συρμάτινη βούρτσα αριστερά.
Στον δεξί τροχό, τρόχισα τα καθίσματα τόσο πολύ, που σε κλίμακα 1/1 όποιος καθόταν, θα του ερχόταν το γόνατο στα μούτρα!!! Όμως ήταν ο μοναδικός τρόπος για να κλείσει η καλύπτρα! Έκανα και ένα φάλτσο κόψιμο στην πίσω-κάτω γωνία για να κάθονται ελαφρώς σούζα για να φαίνεται πως η πλάτη κάνει διαγώνια γραμμή και το πρόσωπό μου γέμισε με εκείνο το περίεργο: ''Χεχεχε!'' του Πιγκουίνου από την ταινία του Μπάτμαν!  Twisted Evil 
Τα κόλλησα με κυανοακρυλική στην μπανιέρα και...

...προσπάθησα να ταιριάξω την καλύφτρα...
Ναι, καλά...καληνύχτα!  Evil or Very Mad 
''Έτσι είσαι;'' της λέω. ''Τώρα θα σου πω εγώ!''
Χαρμανάκι εποξική δύο συστατικών, φτυάρι για ανακάτεμα, έπειτα μυστρί και...βουαλά:
Σιγά μη μου την έβγαινε από δεξιά και χωρίς φλας!!  boy lafter 
Την είχα ήδη μασκάρει με ταινία και υγρό μασκαρίσματος Γουίντσορ & Νιούτον.
Σας αφήνω τώρα. Κατεβαίνω στο γκαράζ να πάρω τον τροχό για πέτρα να τρίψω τα δάκρυα που άφησε πάνω στην άτρακτο!  boy lafter boy lafter
Μιλάμε για πολύ συγκίνηση αυτή η κατασκευή!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
phantomakias

phantomakias
V.I.P member
V.I.P member

Μηνύματα : 530
Ημερ/νία εγγραφής : 11/09/2012
Ηλικία : 46
Τόπος : Αθήνα
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Παρ 26 Σεπ 2014, 16:47

spammm spammm spammm spammm spammm spammm spammm spammm spammm
Αιμ καμιν αφτερ γιου!!!!

______________________________________________________________________________________________________

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
zark

zark
-
-

Μηνύματα : 1853
Ημερ/νία εγγραφής : 08/03/2012
Ηλικία : 51
Τόπος : ΠΑΤΡΑ
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Παρ 26 Σεπ 2014, 18:46

ΑΑΑΑΑααααχχχχ!!!!...ποσο το φχαρστιθηκα!!!...δεν συμβαινουν τέτοιες στραβες μονο σε μενα....
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Prop-early

Prop-early
Συντονιστής
Συντονιστής

Μηνύματα : 2836
Ημερ/νία εγγραφής : 10/03/2012
Τόπος : Ενθάδε...
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Παρ 26 Σεπ 2014, 19:49

Περπάτα το βρέ Ταζ....Κρίμα να σπάσει το serie! bike str

______________________________________________________________________________________________________

Tally-ho!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Anonymous

Επισκέπτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: North American T-2 Buckeye Παρ 26 Σεπ 2014, 22:49

Δεν σας ακούω! Έχει παρεμβολές!! brrrerrr brrrerrr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτό το θέμα

Σελίδα 1 από 1
PASYFIMON :: GROUP BUILD  :: ΕΝΟΤΗΤΑ Group Build-